Food | Salted Caramel Hot Chocolate

zondag 22 oktober 2017


Ik zal eerlijk zijn; ik ben geen mega zeezout-karamel fan, maar op z'n tijd vind ik het een lekkere combi. Ik vertelde jullie in mijn koekjes-recept al, dat ik wat meer aan het doen ben met recepten en experimenteren in de keuken, simpelweg omdat ik daar blij van word. Vandaag een herfstig en makkelijk drankje: warme chocolademelk met karamel en zeezout.


Ingrediënten
- Chocolademelk
- Slagroom
- Karamelsaus (dessertsaus bv.)
- Slagroom
- Zeezout (gewoon zout kan ook, zeezout vind ik zelf lekkerder)
- Toppings (bv. mini karamels en marshmallows)

Bereiding
Nou ja, chocomel warm maken is niet mega moeilijk natuurlijk, dat kan iedereen vast wel. Verder roer je even vluchtig een theelepel zeezout door twee flinke eetlepels karamelsaus. Roer niet te lang en laat het ook niet te lang staan, het is juist het lekkerste als de zoutkorrels niet opgelost zijn. Als je de slagroom op de chocomel hebt gedaan en je toppings hebt toegevoegd, giet je je gezouten karamelsaus over het geheel.

Als je echt een grote fan bent van karamel/zeezout, dan kun je ook een scheutje van je saus op de bodem van je glas gooien, zo krijg je chocomel een twist. Ik vind dat zelf wat te zoet en vind de combi vooral lekker als topping.


Hou je heel erg van karamel, maar niet van zeezout, dan kun je het zout uiteraard weglaten en eventueel wat karamelsiroop (voor in de koffie) door je chocomel doen.

Deze combi vind ik zelf ook erg lekker met zelfgemaakte chocolademelk van amandelmelk en cacaopoeder. Het geheel is dan wat notiger van smaak en wat minder zoet. 


Ik ben dol op warme chocolademelk en experimenteer regelmatig met verschillende soorten, je zult er dan ook ongetwijfeld nog meer voorbij zien komen deze winter. Laat me vooral weten met welke ingrediënten jij graag warme chocolademelk wilt zien, of als je deze variant zelf ook gemaakt hebt!
Hou jij van gezouten karamel?

6 opmerkingen:

  1. Heel af en toe vind ik het wel lekker. Maar als ik dan de combi weer heb gehad, ben ik er wel weer even klaar mee. Jouw receptje ziet er wel heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaa, dat heb ik ook wel een beetje, het is snel te veel ofzo. Thanks voor je complimentje!

      Verwijderen
  2. Omg, nu wil ik ook. Ik ga dit binnenkort maar eens proberen, jummie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhh dat ziet er lekker uit! Ik houd alleen niet zo van gezouten karamel, maar dat is te vervangen lees ik al :)
    Ik ben zelf niet zo van het experimenteren dan wordt het vaak echt een zooi in m'n keuken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yess, ik maak ´m zelf ook wel eens zonder zout. Lekker extra veel karamel dan :D

      Verwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!