Life | Nou, de goede voornemens waren weer een groot succes..

zondag 20 december 2015

 Begin dit jaar maakte ik goede voornemens. In de eerste maanden van 2015 probeerde ik actief bezig te zijn met mijn voornemens en blikte in regelmatig terug. Halverwege het jaar had ik mijn voornemens al verdrongen en nu, aan het einde van 2015 wist ik dus niet meer wat mijn voornemens ook al waren. Tijd voor een kritisch terugblik momentje dus. Enneh..voor 2016 maak ik maar even geen voornemens.


Ik had bedacht dat ik ging stoppen met roken om heel veel verschillende redenen. Dat is om nog meer redenen/excuses/smoesjes niet gelukt. Mijn langste stoppoging duurde geloof ik nog geen 2 maanden. Het lukt me gewoon niet, ik denk dat ik het ergens ook niet wil, of het wil om de verkeerde redenen. Ik ben als 24-jarige niet heel erg bezig met slechte longen of enge ziektes maar meer met een rimpelhuid en gele tanden. Als ik heel eerlijk ben denk ik niet dat ik in 2016 wel ga stoppen, we zullen zien.


Ook ging ik goed voor mijzelf zorgen; sporten, goed eten en tijd aan mezelf besteden. Dit ging een beetje in fases met vooral veel slechte fases. Ik heb nog steeds geen ritme met sporten en maak me nog steeds druk om 6000 onzinnige dingen. Dat sporten hoop ik wel echt op de gaan pakken de komende weken maar ik durf geen voornemens te maken. Hoe houden andere mensen zich eigenlijk aan voornemens? Ben benieuwd of ik de enige ben die er zo schandalig mee om gaat.

Ik wilde meer structuur brengen in mijn school, huis en mijn blog. Ik ben nog steeds chaotisch maar heeft wel een kleine verandering plaats gevonden. Mijn huis is netter en qua blog gaat het plannen stukken beter. Het is allemaal nog heel rommelig maar dit voornemen heb ik tenminste een klein beetje waar gemaakt.


Ik wilde mijn blog verbeteren en naar een hoger niveau tillen in 2015, dat is zeker gelukt. Ik heb meer bezoekers, veel meer samenwerkingen en ook de site zelf is naar mijn inzien enorm verbeterd. Ik heb nog wel wat te verbeteren qua planning en snelheidsfouten maar ik weet zeker dat ik ook in 2016 weer ga groeien.


Een van de voornemens was om één keer per maand terug te gaan blikken om mijn voornemens, dat heb ik drie maanden volgehouden.

Anyway, goede voornemens zijn dus schijnbaar niet heel erg mijn ding. Typisch Mira dat het zo gelopen is en ik denk dat ik hard had moeten lachen als ik alles netjes af had kunnen vinken. Ik ben benieuwd of jullie terugblikmoment ook om te gieren was of dat je wel braaf dingen verbeterd hebt! In ieder geval een heel fijn 2016!

6 opmerkingen:

 1. Mooi dat je voornemens zo goed zijn uitgekomen/volbracht. Dit jaar had ik totaal geen voornemens, maar ik zit er voor het nieuwe jaar wel aan te denken. Hoe en wat, daar ben ik nog niet 100% vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie, de voornemens waren alleen totaal niet volbracht;)

   Verwijderen
 2. Sommige voornemens zijn wel herkenbaar hoor, die een beetje in de soep zijn gevallen. Maar ach, je hebt elke dag wel een nieuwe kans om een verbeterde versie van jezelf te worden, niet alleen op 1 januari. Fijn dat je blog wel naar een hoger niveau is gegaan, je hebt een toffe blog. Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor je lieve reactie, jij ook hele fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haahahahha Mira, ik moest hier zó hard om lachen. Heel typisch dit. Maar je hebt in ieder geval een aantal dingen een beetje waar gemaakt! Ik maak trouwens ook nooit goede voornemens, precies om deze reden: mij lukt het ook nooit. Ach ja, dan gaan we maar voornemensloos het nieuwe jaar in. Ik moet zeggen dat dat eigenlijk een hartstikke relaxt begin van het jaar is: no pressure at all. :)

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love this post.Thank you!:)
  http://www.brandoutletonline.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!