Body | Kneipp Vijgenmelk & Arganolie Creme Douche

zondag 11 januari 2015

Ik had de fles al een tijdje in huis en de afgelopen week probeerde ik 'm eindelijk; deze zachte douchecrème van Kneipp. Een voedend product voor onder de douche die hydrateerd en gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten.

Zijdezacht
Verzorgen en hydrateren staat op 1 bij deze douchecrème. Je huid zou na gebruik zijdezacht aanvoelen en helemaal gehydrateerd zijn. De crème is mild, romig en bevat verschillende natuurlijke werkstoffen die je huid ten goede komen. Na gebruik is de vochtbalans van je huid zo'n 24 uur op zijn best.

Natuurlijke ingrediënten
De producten van Kneipp bestaan voor een groot deel uit kruiden, bloemen en plantenextracten. In deze douchecrème vind je bijvoorbeeld vijgenmelk. Vijgen zitten vol enzymen, deze zorgen voor een goede reiniging van de huid en laat haar zachter aanvoelen. Arganolie is het wondermiddeltje uit Marokko en is populair om de voedende en beschermende eigenschappen.
- Geen parabenen
- Geen minerale oliën
- Zeepvrij
- Dermatologisch getest
- Bevat parfum

Wat mij wel opvalt aan de verpakking is dat er gemeld word dat Kneip tegen dierproeven is, er word echter niet gesproken over dierproefvrije ingrediënten. Bedoelen ze dan dat ze zo min mogelijk gebruik maken van ingrediënten die op dieren zijn getest? Beetje vreemd toch?

Na contact gehad te hebben Kneipp over dit artikel kreeg ik van hen de volgende informatie:
"Onze verzorgingsproducten en cosmetische ingrediënten worden niet op dieren getest. Wij testen de werkzaamheid en verdraagzaamheid van onze producten uitsluitend in samenwerking met menselijke vrijwilligers, met behulp van alternatieve testmethoden. We kunnen alleen niet voor 100% garanderen dat de ingrediënten die wij gebruiken in het verleden nooit op dieren zijn getest, dat is te lang geleden. Natuurlijk letten wij er wel op bij de ontwikkeling van nieuwe producten en hebben wij een diervriendelijk en milieuvriendelijk productiebeleid."
Duidelijk wat mij betreft en fijn dat ze dit hebben kunnen ophelderen!


Ervaring
Alhoewel ik vijgen niet lekker vind om te eten staat de geur mij wel aan. De douchecrème ruikt lichtzoet, niet te overheersend en ietwat een kruidige ondertoon. De substantie vind ik heerlijk. Redelijk dik en romig, het voelt meteen voedend aan. Van dit soort producten komt nooit superveel schuim maar als ik het gebruik met een douchepuff is het toch nog ruim voldoende om goed te kunnen wassen. De crème glijd echt over je huid en lijkt een heel zacht laagje achter te laten. Ook na het douchen voelt mijn huid zacht en ruik ik de geur nog licht, lekker!

Heel fijn product weer van Kneipp. De ergste kou is al voorbij maar alsnog vind ik het belangrijk om mijn huid goed gehydrateerd te houden, dat lukt met dit product zeker!
Je vind deze fles van Kneipp bij de drogist, je betaalt dan ongeveer €4.

Wat is jullie favoriete doucheproduct?
Dit artikel bevat producten die ik gekregen heb ter review.

3 opmerkingen:

  1. Kneipp producten vind ik erg fijn! In de winter gebruik ik soms een crème met eucalyptus om mijn neus bij een verkoudheid weer te openen. Love it! Anders gebruik ik altijd een foam van Rituals. Die schuimen zo leuk :) Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik de douche foam van deze geur! Een echte aanrader trouwens!
    Eefje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben zelf een groot fan van Kneipp de producten, ingrediënten en de geur zijn altijd goed. Ik ga wel eens voor deze variant kijken ik gebruik nu Kneipp eucalyptus met licht scrub deeltje erin.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!