Food | Goody Good Stuff: Verantwoorde snoepjes

maandag 25 augustus 2014


Je komt het overal tegen; iedereen gaat steeds bewuster om met eten en daarmee ook snoepen.
Snoepen is een van de weinige dingen waarbij ik totaal niet op let wat ik naar binnen prop terwijl er genoeg lekker alternatieven zijn voor alle kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Over toegevoegde suikers hebben we het dan nog niet eens..

De oprichtster van dit fijne merk miste tijdens haar vegetarische jaren het eten van snoep enorm (snoep bevat dan wel geen vlees maar wel vaan dierlijke producten).

Ik was al verkocht toen ik de koala op de verpakking zag maar er zijn natuurlijk wel betere redenen om voor deze snoepjes te kiezen.

- 100% vegetarisch en veganistisch
- geen gluten
- geen lactose
- geen gelatine
- natuurlijke kleur- en smaakstoffen
- halal én koosjer
- geen ei, noten en soja

Deze punten zorgen er voor dat deze snoepjes voor vrijwel iedereen geschikt zijn. De meesten allergieën zijn in de kiem gesmoord en religie is ook geen excuus meer.


Heel leuk allemaal maar zijn de snoepjes dan wel lekker?
Ik proefde aandachtig bijna het volledige zakje (vervelend hè!) en ze zijn lekker!
De smaak is een stuk natuurlijker dan de perzikjes van bijvoorbeeld Haribo (die vind ik nog steeds heerlijk) en de snoepjes zijn wat minder stevig door het gebrek aan gelatine.
De smaak vind ik beter maar de stevige snoepjes happen wel een stuk lekkerder weg.
Positief hier aan is dat het geen zak is die je in één keer leeg vreet (daar ben ik nogal van).Goedkoop zijn de zakjes (6 varianten) niet, bijna €1,60 voor een zakje van 150 gram, hier doe ik wel langer mee dan met een "gewoon" merk snoep. 
Over het algemeen verkoopt jouw supermarkt dit merk, zo niet kijk dan even op http://goodygoodstuff.com/nl/ voor verkooppunten in de buurt.

Ik vind Goody Good Stuff zeker voor herhaling vatbaar en ben benieuwd naar de andere smaken.
Ik betaal liever wat meer voor een verantwoord product en als je een zakje minder dan normaal koopt is het al helemaal geen probleem.
Op naar verantwoord snoepen!

Snoepen jullie al verantwoord?
Zo ja, wat moet ik echt gaan proberen?

4 opmerkingen:

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!