Beauty | The Body Shop Skin Primer Matte It

vrijdag 9 januari 2015

Primer is een product waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Jaren geleden had ik de perfecte van ModelCo, deze is helaas in Nederland uit het assortiment verdwenen. Sindsdien weet ik wat primer voor je kan doen en ik vind ik het onmisbaar. Helaas heb ik nog geen primer gevonden die ik qua kwaliteit in de buurt vond komen. Ik heb prima primers geprobeerd maar nog geen perfecte.
Voor het artikel van vandaag probeerde ik een matterende primer van The Body Shop.

Matteren en egaliseren
De gel-achtige primer gebruik je na het reinigen op je gezicht, overtollig vet word geabsorbeerd en je huid ziet er zacht en egaal uit. Breng aan onder je foundation om je huid te egaliseren en het dragen van je foundation te verlengen. Ook te gebruiken over een lipproduct heen om deze te matteren.
De primer kost €15, hier voor krijg je 25 milliliter. Dit lijkt best prijzig maar als kanttekening moet ik wel even zeggen dat ik met een primer altijd vrij lang doe.

Ervaring
Ik begin maar meteen weer even met benoemen hoe kritisch ik ben op het gebied van primers, iedere mening is natuurlijk persoonlijk. De primer voelt zacht aan en smeert ontzettend makkelijk uit. Ik heb maar een klein drupje nodig om mijn hele gezicht mee in te smeren, die voelt daarna inderdaad zijdezacht aan. Super matterend vind ik de primer niet, mijn huid glimt wat minder maar is niet echt mat, het voelt trouwens vanuit mijn huid wel erg vettig, niet comfortabel. Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar een primer die heel fris aan voelt.
Ik bracht mijn foundation van Clinique aan over de primer heen, gewoon met mijn vingers, net als de primer zelf trouwens. De foundation verdeelde erg makkelijk met als resultaat een egaal kleurtje. Nog steeds niet super mat en echt een vettig gevoel. Gedurende de dag merkte ik dat mijn foundation wel echt goed bleef zitten, wat betreft doet de primer dus goed zijn werk!

Ik probeerde de primer ook nog even over een lipproduct heen, ietsje matter inderdaad maar niet volledig mat.

Al met al wel een prima primer die je make-up écht goed laat zitten, minpuntje is voor mij het vettige gevoel. Nu in de kou ga ik deze met plezier opmaken maar in de warmere seizoenen is die mij echt wat te vettig.

Welke primer gebruiken jullie?

6 opmerkingen:

  1. Klinkt op zich als een goede primer omdat hij zijn werk zo goed doet! :-)
    Misschien wel iets voor mensen met een drogere huid dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben nu wel nieuwschierig lijkt me fijn zeg. Ik gebruik een primer van Pupa, Elf en soms Catrice.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het wel erg jammer dat ie vettig is.. Ik kan daar zo slecht tegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt als een goede primer voor deze wintermaanden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wist niet eens dat The Body Shop ook primers had :) Ik gebruik een primer van Smashbox. De beste ooit! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze kende ik nog niet, maar ik vind hem goed klinken!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!