Beauty | Etos Gezichtsmaskers

zondag 28 mei 2017


Gezichtsmaskers, ik kan niet zonder en ze gaan er hier in rap tempo doorheen. Ik vind het fijn om naast mijn gezichtsverzorging een maskertje te nemen die mijn huid op dat moment geeft wat ik nodig heb, ik heb dan ook vaak verschillende soorten maskers in huis. Ik kreeg van Etos 5 van de 9 nieuwe maskers en relaxte me een ongeluk om ze allemaal uit te testen.


Allereerst een tip bij het kiezen van het juiste gezichtsmasker: je kunt kiezen voor een masker met een van je favoriete ingrediënten, of je kiest voor een masker met een eigenschap waarvan jij denkt dat je huid het nodig heeft, ik doe graag het laatste. Ondanks dat heerlijke mango of een handig peel-off masker verleidelijk zijn, merk ik dat het voor mijn huid beter werkt om af te gaan op de eigenschappen.

Etos heeft momenteel dus 9 nieuwe maskers in het assortiment waarmee je de ultieme me-time kunt creëren en even lekker kunt ontspannen. Van de 9 nieuwe maskers zijn er 6 ¨funmaskers¨ met elk een sprekende geur, 3 zijn meer intensieve maskers met actief werkende ingrediënten. 

Funmaskers:
- Refreshing Fruit Smoothie Mud Mask
- Cleansing Chocolate Mud Mask
- Refreshing Cucumber Peel Off Mask
- Soothing Passion Flower Peel Off Mask
- Soothing Strawberry Souffle Mask
- Deep Cleansing Virgin Olive Oil Mask

Intensieve maskers:
- Balancing Mud Mask
- Cleansing Peel Off Mask
- Cleansing Mud Mask

De dik gedrukte masker ga je terugvinden in deze review.


Balancing Mud Mask
Dit intensieve masker verwent je huid met arganolie, reinigt en herstelt de natuurlijke balans van je huid.

Ik vond dit masker gewoon, fijn maar hij springt er niet uit. Gewoon prima.


Deep Cleansing Olive Oil Mask
Dit masker met olijfolie heeft een kalmerende en voedende werking, ook word je huid zeer intensief gereinigd, zonder uit te drogen.

Ik vond dit masker heel fijn, ik hou echt van diep reinigende maskers maar soms reageert mijn huid inderdaad wel wat droog. Bij dit masker voelt mijn huid zowel super schoon, als goed gehydrateerd.


Refreshing Cucumber Peel Off Mask
Dit masker met komkommer en citrus extract geeft je huid een natuurlijke boost, verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Het eindresultaat belooft verfrissend en jeugdig te zijn.

Bij een peel off masker gebruik ik graag lekker veel, dit zakje ging dan ook in één keer op. In het begin vond ik ´m erg heftig. Ik begon met smeren op mijn kin en toen gingen mijn ogen al prikken. Dit prikken was gelukkig na een paar minuten voorbij en na het verwijderen voelde mijn huid superfris en gezond aan. Toch zou ik deze met een gevoelige huid niet aanraden, misschien dat je dan beter een van de mildere maskers kunt kiezen.


Smoothing Strawberry Souffle Mask
Dit masker met aardbeien en vanille extract werkt kalmerend en zorgt voor een gehydrateerde en gladde huid.

Deze variant ruikt fruitig en naar mijn smaak iets te zoet, de substantie is wel lekker luchtig, anders dan andere maskers. Wat mij betreft qua werking redelijk basic, mijn huid word zacht na gebruik maar ik wil graag iets meer boost.


Refresing Fruit Smoothie Mud Mask
Dit masker met perzik olie en mango boter frist je huid op, zorgt voor een gezonde glow en een zachte huid. Het moddermasker ruikt zoetig en fruitig, vrij kunstmatig maar het is dan ook geen vers masker.

De substantie verdeelt goed, ik kan denk ik wel 3 of 4 keer met dit zakje doen. Na een kwartiertje is het masker droog en kan je het makkelijk wegspoelen onder de douche of afwassen met een washandje. Mijn huid voelt ontzettend zacht en lekker fris aan, qua gezonde gloed merk ik niet heel veel, wel een beetje rode wangen. Sowieso vond ik het oppeppende effect verrassend goed; ik was futloos en ging een kwartiertje zitten met dit masker op, door het frisse effect kreeg ik ook weer een energie boost.


Ik hoop jullie met deze 5 kleine reviews een beetje geïnspireerd te hebben om lekker in je maskervoorraad te duiken of naar Etos te rennen om een nieuwe voorraad in te slaan. Ik kan geen ultieme favoriet aanwijzen, het is bij mij echt zo afhankelijk van hoe mijn huid er aan toe is. Zo vind ik peel-off soms fijn omdat ik dan niet uitgebreid mijn gezicht hoef te wassen maar vind ik een lekker smeermasker vaak fijner werken.

Met dit warme weer is het trouwens heerlijk om je maskertje in de koelkast te bewaren, zo is het effect super verfrissend. Je vind de nieuwe maskers vanaf nu in de schappen van Etos, ze kosten €0,99 per stuk, met de meeste varianten kun je meerdere keren doen.
Welk masker lijkt jou de fijnste?

3 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke maskertjes! Erg leuke maskertjes en klinken allemaal erg fijn. Leuke review!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zien er in ieder geval heel vrolijk uit :D
    De smoothing strawberry lijkt me wel wat!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je hier bent, nog leuker als je een reactie achterlaat!